Win tickets voor Procol Harum in Metropool!

Procol Harum

Om het vijftigjarig bestaan van de band luister bij te zetten, bracht Procol Harum onlangs het album Novum uit en startte een nieuwe Europese tour. Als onderdeel daarvan reizen Gary Brooker en de zijnen op zondag 24 september af naar het Twentse Hengelo. Wil jij erbij zijn? Wij mogen 2×2 kaarten verloten!

Het is dit jaar al weer een halve eeuw geleden dat Procol Harum een van de grootste klassiekers uit de popgeschiedenis uitbracht: A Whiter Shade Of Pale. Natuurlijk was die ene single niet de enige prestatie van de Britten. Ook Homburg, A Salty Dog, Grand Hotel en de live-versie van Conquistador bereikten hoge posities in de hitlijsten, terwijl de band zich dankzij het epos In Held ‘Twas In I op het album Shine On Brightly (1968) een van de pioniers van de progressieve rock mag noemen.

Voor het eerst in dertien jaar is er nu een nieuwe plaat. Novum werd door Lust For Life beloond met vier sterren en ‘een feest der herkenning’ genoemd. Tijdens het concert in Metropool zal naast de legendarische hits ongetwijfeld ook een aantal van deze recente songs voorbijkomen. De release is dan ook erg belangrijk voor zanger/toetsenist Gary Brooker, die in een interview met Lust For Life vertelde: “Het wordt tijd dat duidelijk wordt dat Procol Harum meer is dan die band van A Whiter Shade Of Pale.”

Wil jij kans maken op kaarten voor het optreden in Hengelo? Stuur dan je antwoord op de onderstaande vraag naar prijsvraag@lflmagazine.nl o.v.v. Procol Harum. Vergeet niet ook je NAW-gegevens te vermelden.

In het verleden werkte Procol Harum samen met tekstschrijver Keith Reid, maar op Novum is zijn plaats ingenomen door iemand anders. Wie bedoelen we en van welke andere legendarische band is hij vooral bekend?

Foto Procol Harum in De Kubus (2016): Bert Treep

4 Reacties

 1. Sander Annink 15 juli 2017 Reageer

  Pete Brown bekend van Cream

 2. Marjanne van den Blink 15 juli 2017 Reageer

  Peter Brown ……….. CREAM

 3. Henri van O 15 juli 2017 Reageer

  Pete Brown, bekend van is Cream, Jack Bruce en Eric Clapton

 4. Wilma 15 juli 2017 Reageer

  Yes Yes daar wil ik wel naar toe. Lekker dat nieuwe album van hun.
  Nu hebben ze gewerkt met Pete Brown die behalve met z’n eigen band pibloto, ook met de Cream gewerkt heeft.
  Ik hoop dat jullie die bedoelen. Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*