Bekijk de nieuwe videoclip van Gregg Allman

Gregg Allman

De videoclip voor Gregg Allmans I Love The Life I Live is vanaf nu te bekijken. Het nummer is afkomstig van zijn postume album Southern Blood, dat vorige week uitkwam. Allman overleed afgelopen mei op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker.

In de video is Allman in de studio te zien terwijl hij het nummer opneemt, afgewisseld met zeldzame beelden van de originele leden van The Allman Brothers Band en andere liveoptredens uit zijn carrière. Gregg wist tijdens het maken van dit album al dat hij niet veel tijd meer had. Producer Don Was vertelt: “Hij was een muzikale held voor mij en later werd hij een goede vriend. Het belang van dit album was me erg duidelijk. Het was een eer om hem te helpen zijn muzikale zaken op orde te brengen en een gepast afscheid te nemen.”

In Lust For Life 073 spreken we met Paul Hornsby, Chuck Leavell en Scott Sharrard over de herinneringen die zij aan hun vriend en (ex)bandlid hebben. Gitarist Sharrard: “Bij de eerste ontmoeting vroeg hij me: ‘kun je een paar licks spelen in de stijl van Wayne Bennett op de platen van Bobby Bland?’ Ik mocht meedoen tijdens het optreden van The Allman Brothers Band die avond en ik speelde een paar van die licks waar Gregg om vroeg. Hij glimlachte, sloeg met zijn hand op zijn been en ik wist dat we een band hadden.”

Lees de volledige interviews over Gregg Allman nu in Lust For Life 073.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.