Beluister de eerste single van Noel Gallaghers nieuwe album

Noel Gallagher's High Flying Birds

Noel Gallagher’s High Flying Birds brengt op 24 november het derde album Who Built The Moon? uit. Het muzikale brein achter Oasis werkte twee jaar aan de plaat en komt vandaag met de eerste single Holy Mountain. Luister ‘m hieronder!

Voor zijn nieuwe album werkte Gallagher samen met dj en producer David Holmes, die onder andere muziek maakte voor de film Ocean’s Twelve en tracks mixte voor U2. Op de plaat is verder samen gewerkt met Johnny Marr van The Smiths, die gitaar en harmonica speelt op de song If Love Is The Law. Voor de single Holy Mountain werd The Jams Paul Weller gestrikt om het orgel te bespelen.

“Dit nummer was een van de eerste die David en ik deden in de eerste week dat we samenwerkten,” vertelt Noel over Holy Mountain in NME. “Ik wist meteen dat dit mijn eerste single zou worden. Er zit zoveel blijdschap in en het klinkt live geweldig! Het zal tot de dag dat ik doodga een van mijn favoriete songs blijven. Mijn kinderen houden van de song en de kinderen van mijn vrienden ook.”

Donderdag 19 april staat Noel Gallagher’s High Flying Birds in AFAS Live in Amsterdam.

Foto: Willem Schalekamp
Noel Gallagher op Best Kept Secret, juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.