Beluister een nooit eerder verschenen live-versie van Fleetwood Macs Sara

Fleetwood Mac foto2 Bert Treep

Het bekendste album van Fleetwood Mac is natuurlijk Rumours, maar ook de opvolger Tusk heeft inmiddels de status van een klassieker. Van die dubbelaar uit 1979 verschijnt op 4 december een luxe heruitgave. Beluister hier alvast een live-versie van het nummer Sara, die ook in de box te vinden is.

Tusk was een ambitieus en experimenteel album na het populaire Rumours (1977). Hoewel de dubbel-lp dat vorige succes niet evenaarde, gingen er vier miljoen exemplaren over de toonbank en belandden de singles Sara en Tusk in de hitlijsten. Tijdens de shows die Fleetwood Mac eerder dit jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam gaf, speelde het vijftal ook een aantal songs van het album, waaronder het titelnummer en het minder bekende I Know I’m Not Wrong.

Op 4 december verschijnt het album als een luxe box met vijf cd’s, twee lp’s en een dvd-audio. Naast een remaster van het originele Tusk biedt deze set onder meer alternatieve versies, outtakes, demo’s en twee cd’s met 22 nooit eerder verschenen opnames van concerten die Fleetwood Mac in 1979 en 1980 gaf. De complete tracklist van deze uitgave kun je hier bekijken. Overigens verschijnt ook een minder uitgebreide editie met drie cd’s en een standaardversie met alleen de remaster van het originele album.

Een live-versie van de door Stevie Nicks geschreven hit Sara, opgenomen tijdens de Tusk Tour in augustus 1980, kun je hieronder alvast beluisteren.

Foto: Bert Treep
Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, 31 mei 2015

7 Reacties

 1. Rob van Raath 5 november 2015 Reageer

  Dit is voor mij de beste Britse band, geweldig.

 2. Nico 5 november 2015 Reageer

  @Rob: Britse band?, Amerikaanser ken je het niet krijgen.

 3. Nel Pieters 6 november 2015 Reageer

  Altijd heerlijk gevonden om naar te luisteren al van af Albatros zo`n fijn stukje muziek en met stevie er bij heerlijk.

 4. curry 6 november 2015 Reageer

  Beste Rob en Nico.
  laat dit nou een Brits-Amerikaanse band zijn.

 5. Bodil 7 november 2015 Reageer

  The best ever. This music never gets outdated !!!

 6. Jan Beekhuis 29 juni 2016 Reageer

  Stil tijdloos en super goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.