Billy Gibbons komt in oktober met eerste soloplaat

ZZ Top

Billy Gibbons was onlangs op Bospop nog te zien met ZZ Top, maar de bebaarde zanger/gitarist komt binnenkort met een plaat waarop zijn twee bandmaten niet te horen zijn. Perfectamundo, zijn eerste soloalbum, verschijnt op 23 oktober.

Gibbons kondigde in februari al aan dat zijn eerste solorelease een latin-tintje zou krijgen. Tegen Rolling Stone zei de ZZ Top-frontman: “Toen ik 13 jaar was en een gitaar kreeg, stuurde mijn vader me naar New York om latinpercussie te leren met Tito Puente [beroemde latinmuzikant, red.]. Ik leerde onder meer de maracas, timbales, clavas en bongo’s te spelen. En aangezien ik een paar jaar in Mexico gewoond heb, ken ik net genoeg Spaans om in de problemen te raken.”

Het idee voor Perfectamundo ontstond nadat Gibbons door zijn goede vriend Martin Guigui uitgenodigd werd om op het Havana Jazz Festival te spelen. Hij verzamelde een nieuwe groep muzikanten om zich heen, die hij The BFG’s noemt, met naast Guigui ook toetsenist Mike Flanigan, drummer Greg Morrow en bassist Alex Garza. Gibbons nam zelf de productie voor zijn rekening, samen met Joe Hardy. Die laatste werkte ook mee aan onder meer het meest recente album van ZZ Top: La Futura (2012).

Foto: Willem Schalekamp
ZZ Top in Heineken Music Hall, 24 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.