AC/DC’s Brian Johnson deelt podium met Robert Plant en Paul Rodgers

AC-DC 9 copy 50px

Door gehoorproblemen moest Brian Johnson vorig jaar stoppen met toeren, maar gisteravond stond hij dan toch weer op het podium. En hij was niet de enige rocklegende op het podium: Paul Rodgers en Robert Plant bundelden hun krachten met de AC/DC-zanger voor een cover van het nummer Money (That’s What I Want)!

De bijzondere samenwerking tussen de drie rockiconen vond plaats tijdens een concert in Oxford. Free- en Bad Company-frontman Paul Rodgers gaf daar een concert en voor de finale kwamen Johnson en Robert Plant het podium op om met hem de Barrett Strong-klassieker Money (That’s What I Want) te zingen. Helaas zijn er geen professionele beelden van de show en moeten we het doen met de onderstaande amateuropnames.

Plant en Johnson werkten onlangs ook al samen voor een heel ander project: de televisieserie Life On The Road. Daarin interviewt de AC/DC-frontman verschillende beroemde vakgenoten over het toeren, onder wie Sting, The Who’s Roger Daltrey, Pink Floyds Nick Mason en dus ook de voormalige Led Zeppelin-zanger. Nadat Johnson op advies van zijn dokter stopte met optreden, meldde hij in een verklaring dat hij niet van plan was om te stoppen met optreden: “Mijn dokters hebben me verteld dat ik kan doorgaan met opnemen in studio’s en dat ben ik dan ook van plan. Op dit moment focus ik me volledig op medische behandelingen. Ik hoop dat ik uiteindelijk beter zal kunnen horen en weer live kan optreden. Hoewel de uitkomst nog onzeker is, ben ik optimistisch.”

Foto: Mitchell Giebels
AC/DC in GelreDome, 5 mei 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.