Brian Wilson brengt nieuw album No Pier Pressure uit in april

Brian-Wilson

Brian Wilson brengt in april zijn eerste soloalbum in vier jaar uit. Een aantal oude bekenden en nieuwe gezichten werkte mee aan de opnames van No Pier Pressure, onder wie M. Ward en Beach Boys-collega’s Al Jardine, David Marks en Blondie Chaplin.

Eerder waren er geruchten over bijdragen van de jonge sterren Frank Ocean en Lana Del Rey op Wilsons eerste soloplaat sinds In The Key Of Disney uit 2011, maar die lijken niet te kloppen. Ook zou gitaarvirtuoos Jeff Beck, die wel toerde met de legendarische Beach Boy, hebben meegespeeld, maar ook daarover meldt het persbericht over No Pier Pressure niets. Wel schakelde de legendarische zanger, songwriter en producer de hulp in van countryzangeres Kacey Musgraves, het duo She & Him (oftewel Zooey Deschanel en M. Ward), Sebu Simonian (Capital Cities) en fun.-zanger Nate Ruess.

Hoewel Wilson sinds In The Key Of Disney geen solowerk meer uitbracht, maakte hij wel deel uit van de Beach Boys-reünie, die in 2012 het album That’s Why God Made The Radio en een tournee voortbracht. Drie van zijn oude bandmaten, Jardine, Marks en Chaplin, doen ook weer mee op No Pier Pressure. De afwezigheid van Mike Love zal niet als een verrassing komen na de onenigheid tussen de twee muzikanten, waarmee een einde kwam aan de reünie van de invloedrijke popgroep.

No Pier Pressure verschijnt op 7 april in een reguliere versie en als ‘deluxe edition’ met drie bonustracks. De complete tracklist met gastmuzikanten is als volgt:

This Beautiful Day
Runaway Dancer (met Sebu Simonian)
What Ever Happened (met Al Jardine & David Marks)
On The Island (met She & Him)
Our Special Love (met Peter Hollens)
The Right Time (met Al Jardine & David Marks)
Guess You Had To Be There (met Kacey Musgraves)
Don’t Worry (deluxe edition)
Somewhere Quiet (deluxe edition)
I’m Feeling Sad (deluxe edition)
Tell Me Why (met Al Jardine)
Sail Away (met Blondie Chaplin & Al Jardine)
One Kind Of Love
Saturday Night (met Nate Ruess)
The Last Song
Half Moon Bay

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.