Brian Wilson gaat eindelijk zijn rock & roll-plaat maken

Brian-Wilson

Brian Wilson zegt in de nieuwe editie van Lust For Life, vanaf morgen in de winkel, dat hij binnenkort eindelijk zijn rock & roll-album gaat opnemen. “Ik loop al jaren rond met dat idee”, meldt de 72-jarige Beach Boy. “Het moet er maar eens van komen.”

De tegenwoordig niet al te spraakzame Wilson – die tevens centraal staat in de recente biografische speelfilm Love & Mercy – bracht slechts enkele weken geleden zijn nieuwe soloplaat No Pier Pressure uit. Plannen voor volgende projecten heeft hij genoeg. Zo werkte de legendarische zanger en songwriter onlangs met de beroemde gitarist Jeff Beck aan een instrumentale plaat en is hij bezig met een suite, in de stijl van de laatste vier nummers op het comebackalbum dat Wilson met The Beach Boys maakte: That’s Why God Made The Radio (2012).

In de afgelopen jaren sprak hij ook over een plaat met zijn interpretaties van rock & roll-klassiekers van onder anderen Little Richard en Chuck Berry. Veel hedendaagse muziek is naar zijn mening te veel geënt op ritme, terwijl Wilson zelf van mooie melodieën houdt. “Thuis luister ik dan ook vooral naar radiozenders met golden oldies”, vertelt de zanger. “Ik ben ook van plan om binnenkort een rock & roll-album op te nemen. Een plaat vol covers. Dat wordt mijn eerbetoon aan die gouden tijd van de popmuziek. Ik loop al jaren rond met dat idee. Het moet er maar eens van komen.”

Het complete interview met Brian Wilson lees je in LFL 051, vanaf morgen verkrijgbaar in de winkel. Deze editie bevat verder artikelen over onder meer Jimi Hendrix, Mumford & Sons, Roxy Music, Beth Hart, Róisín Murphy en Sandy Coast.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.