Brian Wilson speelt Pet Sounds integraal in Carré

Brian-Wilson

Pet Sounds, een van de meest bejubelde albums uit de popgeschiedenis, wordt door Brian Wilson op maandag 3 juli integraal uitgevoerd in Carré. Ook zijn oude Beach Boys-collega’s Al Jardine en Blondie Chaplin spelen die avond mee.

Het meesterwerk Pet Sounds van The Beach Boys verscheen oorspronkelijk in mei 1966. Paul McCartney, die samen met de rest van The Beatles destijds van grote invloed was op Brian Wilson, zei ooit over het album: “Niemand heeft een fatsoenlijke muzikale opvoeding gehad totdat hij Pet Sounds gehoord heeft.” Tijdens het optreden in Carré worden voor de laatste keer alle songs van de legendarische lp uitgevoerd, aangevuld met andere grote hits van The Beach Boys.

In Lust For Life 062 blikten we samen met Brian Wilson uitgebreid terug op de totstandkoming van Pet Sounds. “Het album betekent nog steeds veel voor me”, vertelde de componist en zanger in dat interview. “Ik geniet er ook nog steeds van om de nummers te spelen tijdens concerten en ze te dupliceren zodat ze klinken als op de oorspronkelijke plaat. Het brengt herinneringen aan toen naar boven. Ik genoot ervan om met The Wrecking Crew in de studio te zitten, ook al was het zwaar werk. Het maken van God Only Knows blijft mijn mooiste herinnering, want dat ging verrassend snel. Het was binnen een uur geschreven. Dat nummer is ook mijn favoriete onderdeel van Pet Sounds.”

De kaartverkoop voor het concert in Carré start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.