California Breed komt 19 mei met debuutplaat

California Breed

California Breed, de nieuwe band van Black Country Communion-leden Glenn Hughes en Jason Bonham, brengt op 19 mei het titelloze eerste album uit. De plaat wordt geproduceerd door Dave Cobb, wiens werk Hughes al tijden bewonderde. 

“Wat we doen noem ik ‘rock swagger’, dit is een heel seksueel album”, kondigt bassist/zanger Hughes aan in Classic Rock Magazine. “De aankomende plaat is scherper, steviger en zwaarder dan de eerdere Black Country Communion albums.”

De komst van de 23-jarige gitarist Andrew Watt zorgt ervoor dat Hughes en Bonham een modernere (maar zeker niet minder hard rockende) richting inslaan. “Andrew wordt meer beïnvloed door Jimmy Page dan door Ritchie Blackmore”, legt Hughes uit. “Hij houdt ook van Mick Ronson en John Frusciante. We spreken dezelfde taal en we hebben de nummers samen geschreven. Hij is hier klaar voor, maar bovenal is hij iemand die graag 120 shows per jaar wil spelen.”

De debuutplaat van California Breed is geproduceerd door Dave Cobb. De producer werkte eerder al mee aan platen van onder meer Rival Sons en Chris Cornell en Hughes wilde al geruime tijd eens met hem samenwerken. Op aanraden van Cobb zijn de zanglijnen opgenomen terwijl de band aan het spelen was, “Totaal het tegenovergestelde van wat ik gewend ben om te doen”, aldus Hughes.

De tracklist van het album:
The Way
Sweet Tea
Chemical Rain
Midnight Oil
All Falls Down
The Grey
Days They Come
Spit You Out
Strong
Invisible
Scars
Breathe

2 Reacties

  1. Ab Butler 4 maart 2014 Reageer

    Ben benieuwd!! Kom maar op met die hap, let’s rock!!………..

  2. Theo 6 maart 2014 Reageer

    Whoohoo!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.