Living Colour naar CityRock in Eindhoven en Leeuwarden

Living Colour

Er zijn nieuwe namen aangekondigd voor CityRock, dat dit jaar plaatsvindt in zowel Leeuwarden als Eindhoven. Living Colour is toegevoegd aan de line-up van beide locaties, terwijl UFO en Molstone het programma van het festival in Leeuwarden completeren.

Het Amerikaanse Living Colour brak in 1988 door met het deels door Mick Jagger geproduceerde debuutalbum Vivid, waarop onder meer de klassieker Cult Of Personality te vinden is. De band viel op dankzij een sterke mix van heavy rock, soul en funk en scoorde in 1991 zijn grootste hit in Nederland met de single Love Rears Its Ugly Head. Dit jaar verschijnt het nieuwste Living Colour-album Shade.

Living Colour speelt op beide dagen van CityRock: op vrijdag 8 september in Eindhoven en zaterdag 9 september in Leeuwarden. Voor die tweede dag zijn nu ook de Britse hardrockband UFO (die eerder al toegevoegd werd aan het affiche van CityRock Eindhoven) en de Nederlandse rockgroep Molstone bevestigd. Daarmee is de line-up van de Leeuwarden-editie compleet.

Op CityRock Eindhoven in het Klokgebouw spelen naast Living Colour en UFO ook Europe en Navarone. In Leeuwarden (op de locatie Oldehoofsterkerkhof) geven Europe, UFO, Living Colour, Fischer-Z, Navarone, King Of The World, The Grand East, Purpendicular (Deep Purple-tributeband) en Molstone acte de présence.

Lees hier ons festivalverslag van CityRock 2016.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.