Deep Purple: “We willen de band niet loslaten”

deep-purple

De titels van het nieuwe Deep Purple-album InFinite en de bijbehorende tour The Long Goodbye doen vermoeden dat de band binnenkort afscheid neemt. In Lust For Life 069 stellen drummer Ian Paice en bassist Roger Glover ons gerust: “We willen mensen alleen laten weten dat het op onze leeftijd hoe dan ook onvermijdelijk is dat het op een dag allemaal voorbij is.”

InFinite is het twintigste studioalbum van Deep Purple en verschijnt op 7 april. De legendarische hardrockband kondigde ook een nieuwe tournee aan, die de weinig hoopgevende titel The Long Goodbye heeft. Gaan de heren er binnenkort echt een punt achter zetten? “We zeggen niet dat dit de laatste tour en het laatste album is of dat onze tijd op is”, vertelt bandlid Roger Glover in LFL 069. “Juist het tegenovergestelde! Misschien maken we hierna zelfs nog een album.”

Hoewel zeker niet uitgesloten is dat The Long Goodbye de laatste lange wereldtour van Deep Purple wordt, wil de band met deze titel een andere boodschap overbrengen aan de fans: “We willen mensen alleen laten weten dat het op onze leeftijd hoe dan ook onvermijdelijk is dat het op een dag allemaal voorbij is”, legt Glover uit. “Het liefst willen we natuurlijk zelf ook dat het nooit ophoudt, want Deep Purple is al zo ontzettend lang een deel van ons leven. Dat allemaal loslaten is niet waar ik naar uitkijk. Dus nee, het is niet de Last Goodbye: het is de Long Goodbye.”

In het uitgebreide Deep Purple-verhaal in Lust For Life 069 blikken we verder met Glover en Paice terug op de meest cruciale momenten uit de geschiedenis van hun band en spreken we met ex-zanger Joe Lynn Turner over het volgens hem onterecht gekraakte album Slaves And Masters (1990). Verder lees je in LFL 069 artikelen over KISS, AC/DC, Depeche Mode, Elbow, My Baby, Def Leppard en nog veel meer! Deze nieuwe editie ligt vanaf woensdag 29 maart in de winkel. Ben je abonnee? Dan ontvang je het blad komende vrijdag al!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.