Dream Theater in april naar Heineken Music Hall

006-Dream_Theater_HMH_Megin

Het concert dat Dream Theater in februari in 013 geeft, is inmiddels uitverkocht. Geen kaarten kunnen bemachtigen? Niet getreurd: op 25 april keert de progmetalband terug naar Nederland voor een show in de Heineken Music Hall.

Het concert in de HMH (die vanaf 1 januari AFAS Live heet) is onderdeel van de Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour. De concertreeks staat in het teken van het vijfentwintigjarig jubileum van Dream Theaters albumklassieker Images And Words. Die tweede langspeler van de band, met fanfavorieten als Pull Me Under en Another Day, betekende in 1992 de grote doorbraak van de Amerikaanse formatie. Tijdens het concert in Amsterdam wordt de plaat integraal uitgevoerd, aangevuld met andere hoogtepunten uit de discografie van de progrockers.

In februari 2014 speelde Dream Theater ook al in de HMH. Over die show schreven we toen: “Zevensnarige gitaren, vier bassdrums, en dan is er ook nog een keyboard dat alle kanten op kantelt: ze onderstrepen het technisch gepoch waar Dream Theater meer dan eens op wordt afgerekend. Maar daar staan prachtig uitgewerkte nummers tegenover waarbij melodie belangrijker is dan instrumentenmasochisme. Het driedelige Trial Of Tears en U2-achtige Lifting Shadows Off A Dream blijven bijvoorbeeld betoveren, terwijl kortere nummers, zoals The Looking Glass en Along For The Ride prima songwritingcapaciteiten verraden.”

De kaartverkoop voor het komende concert start aanstaande vrijdag om 11.00 uur.

Foto: Megin Zondervan
Dream Theater in de Heineken Music Hall, 18 februari 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.