Eagles Of Death Metal keert terug naar Parijs

EODM

Eagles Of Death Metal deelde gisteravond in Parijs het podium met U2. EODM-frontman Jesse Hughes bracht tegen het einde van het optreden van de Ierse rockers in de AccorHotels Arena samen met Bono een Patti Smith-nummer ten gehore.

U2 en Hughes’ band voerden een cover van Patti Smiths People Have The Power uit, om solidariteit te tonen met de inwoners van de Franse hoofdstad. Tijdens de show meldde Bono: “We zijn vanavond allemaal Parijzenaren. Als je in vrijheid gelooft, is Parijs je thuis.” Het hele optreden stond in het teken van de recente aanval op de Eagles Of Death Metal-show in Le Bataclan. Op 13 november drongen terroristen de Parijse concertzaal binnen en doodden 89 mensen die aanwezig waren bij het concert, onder wie Eagles Of Death Metal-crewlid Nick Alexander. De band kwam er heelhuids vanaf.

Eagles Of Death Metal heeft kenbaar gemaakt dat het als eerste groep in Le Bataclan wil optreden, wanneer de zaal heropent. De avond met U2 werd afgesloten met de EODM-song Love You All The Time. Bandlid Josh Homme heeft andere artiesten opgeroepen om het nummer te coveren en de opbrengsten te doneren aan de nabestaanden van de terreuraanval.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.