Eddie Vedder in mei voor twee shows naar AFAS Live

Eddie-Vedder---Live-2012---Carre

Eddie Vedder komt weer naar Nederland en deze keer zonder zijn bandmaten van Pearl Jam. Op maandag 29 en dinsdag 30 mei geeft de zanger soloconcerten in AFAS Live, Amsterdam. Als support act neemt hij wederom singer-songwriter Glen Hansard mee.

In juli 2012 trad de Pearl Jam-frontman ook al met Hansard in het voorprogramma op in Amsterdam, toen in Carré. Over die ‘imposante en intieme avond’ schreef Lust For Life: “Vedder speelt – zoals we ook van hem gewend zijn bij Pearl Jam – songs waar hij een band mee heeft. Niet alleen eigen werk, maar natuurlijk ook van de band die hem het grootste gedeelte van het jaar bezighoudt (zoals het gevoelige Sometimes, een prachtige bewerking van Better Man en Parting Ways). En Vedders liefde voor covers is ook bekend. Vanavond speelt hij onder andere You’ve Got To Hide Your Love Away, wat er bijna voor zorgt dat Carré verandert in een pub waar vrolijk wordt ingehaakt.”

Buiten Pearl Jam maakte Vedder twee soloplaten: de soundtrack van de film Into The Wild (2007) en Ukelele Songs (2011). Het nummer Guaranteed van het eerste album leverde hem een Golden Globe op. Dit jaar krijgt de zanger er een nieuwe onderscheiding bij. Als lid van Pearl Jam krijgt hij in april namelijk een plek in de Rock And Roll Hall Of Fame, naast onder meer Yes en Electric Light Orchestra.

De kaartverkoop voor de shows in AFAS Live start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Foto: Luuk Denekamp
Eddie Vedder in Carré, 25 juli 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*