Eric Clapton stapje dichter bij pensioen

Eric-Clapton

Eric Clapton heeft aan het einde van zijn recente tour door Japan afscheid genomen van het land. “Het kan zijn dat ik hier niet meer terug kan komen”, vertelt hij in een brief aan zijn fans die bij het programmaboekje zat. “Ik kom hier al veertig jaar, al voor dat sommigen van jullie geboren waren. Het is de beste plek waar ik ooit opgetreden heb. Bedankt dat ik hier mocht spelen.”

In 2013 gaf de toen 68-jarige Clapton al aan dat hij overwoog om zijn tourcarrière te beëindigen zodra hij zijn zeventigste verjaardag zou vieren. Toch vond hij het nog steeds leuk om op te treden. “Op het podium staan is makkelijk. Als ik dat in mijn eigen buurt kon doen zou dat geweldig zijn. Er zijn jongens in Texas die binnen hun eigen kringen spelen en dat houdt hen in stand. Ik heb moeite met het reizen. De enige manier om dat tegen te gaan is door er zo veel geld tegenaan te smijten dat we verlies draaien. Daarom stop ik daarmee als ik zeventig ben. Ik blijf nog steeds losse concerten geven, maar ik stop met toeren, denk ik”, zo vertelde hij Rolling Stone.

Vorig jaar gaf Clapton zijn 21e soloalbum Old Sock uit. Op dit meest recente wapenfeit staan twee nieuwe songs van de gitarist, Gotta Get Over en Every Little Thing. Daarnaast heeft hij een aantal van zijn favoriete nummers gecoverd. Gastartiesten op het album zijn Steve Winwood, JJ Cale en Paul McCartney.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.