Europe naar CityRock in Leeuwarden en Eindhoven

Europe

CityRock vindt dit jaar niet alleen in Leeuwarden plaats, maar ook in Eindhoven. De eerste namen van het festival zijn inmiddels bekendgemaakt: onder andere Europe treedt in september op beide locaties op.

Het is voor het eerst dat CityRock in Eindhoven gehouden wordt. Op 8 september staan Europe en nog vier andere acts in het Klokgebouw. Voor beide locaties maakt de organisatie de komende tijd meer namen bekend, maar inmiddels is al bevestigd dat in Leeuwarden (op 9 september) naast Europe onder andere Fischer-Z (dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert), Navarone, King Of The World en The Grand East optreden.

De naam Europe is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hit The Final Countdown uit 1986. “We vinden het nog steeds leuk om dat nummer live te spelen, maar zien het wel gewoon als ‘een van onze songs’”, vertelde frontman Joey Tempest in Lust For Life 065. “Het gros van de mensheid zal ons weliswaar vooral van The Final Countdown kennen, maar in de rockgemeenschap staan we daarnaast bekend als een van de weinige bands uit dat tijdperk die nog steeds interessante albums maakt.”

Tijdens de vorige editie van CityRock, in het Rengerspark in Leeuwarden vorig jaar, waren er optredens van onder meer Uriah Heep, De Staat, Mother’s Finest en Queensrÿche. Lees hier ons festivalverslag.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.