Exclusieve première: de nieuwe Deep Purple-single Time For Bedlam

Deep-Purple---Live-2011---03

Met het twintigste album InFinite en een show in de Ziggo Dome in aantocht belooft 2017 een prachtig jaar te worden voor fans van Deep Purple. Lust For Life mag in samenwerking met platenlabel V2 alvast een exclusief voorproefje geven van de nieuwe muziek: de single Time For Bedlam kun je hieronder al beluisteren!

In april dit jaar kreeg de band eindelijk een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame. Terecht natuurlijk, want samen met Led Zeppelin en Black Sabbath behoort Deep Purple tot de meest invloedrijke hardrockacts aller tijden. Inmiddels zijn de Britten al weer toe aan hun twintigste studioplaat: InFinite. Voor de opnames werkten ze samen met de vermaarde producer Bob Ezrin (o.a. KISS, Alice Cooper), die ook al ingeschakeld werd voor de goed ontvangen voorganger Now What?! (2013).

Bassist Roger Glover vertelde rond de release van het laatstgenoemde album in een interview met Lust For Life: “Now What?! moet niet uitgelegd worden als ons afscheid. Integendeel, ik denk dat we aan het begin staan van een paar heel opwindende jaren. We willen veel optreden en van de volgende plaat willen we ook weer iets bijzonders maken.”

De afgelopen weken moesten fans het doen met korte teasers van die volgende plaat, maar nu is er voor het eerst een volledig nummer van InFinite uitgebracht. De eerste single Time For Bedlam kun je in de ‘lyric video’ hieronder beluisteren. Deze en andere songs van het album zullen ongetwijfeld ook aan bod komen tijdens de show in de Ziggo Dome op vrijdag 2 juni 2017, die onderdeel is van The Long Goodbye Tour.

InFinite verschijnt op 7 april.

Foto: Cristel Brouwer
Deep Purple in Gelredome, 2 december 2011

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.