Fans eren Chester Bennington in nieuwe Linkin Park-video

lfl linkinpark-1

De nieuwe videoclip van Linkin Park is gemaakt en in elkaar gezet door de fans. Ze laten op verschillende manieren de tekst van de song One More Light zien, als ode aan de in juli overleden Chester Bennington.

Het nummer One More Light, afkomstig van het gelijknamige recente album van de band, werd na de zelfmoord van Bennington een manier voor fans om liefde en steun te betuigen aan Linkin Park en Chesters familie. Mike Shinoda vertelt daarover in een statement: “De song is geschreven met de intentie om liefde te sturen naar mensen die iemand zijn verloren. Nu wij ons zelf in deze situatie bevinden, voelen we diezelfde steun van onze fans.”

De lyric-video is in elkaar gezet door Nicola Drilling, een liefhebber van Linkin Park, en bevat 33 fans die allemaal een video, foto of animatie hebben gemaakt waarin de tekst van het nummer te lezen is. Vorige maand bracht de band al een officiële videoclip voor de song uit, waarin beelden van optredens en achter de schermen van Chester Bennington te zien zijn.

Op 27 oktober geven de overgebleven leden een herdenkingsconcert in de Hollywood Bowl ter nagedachtenis aan Chester, met onder andere bandleden van Avenged Sevenfold, Korn, System Of A Down en Blink-182. De opbrengsten gaan naar het One More Light-fonds van Music For Relief, het goede doel dat de band in 2005 oprichtte.

Foto: Robin Looy
Linkin Park in de Ziggo Dome, 20 juni 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.