Paul McCartney werkte mee aan nieuw Foo Fighters-album

Foo-Fighters-2014

Niet alleen Boyz II Men-zanger Shawn Stockman is een speciale gast op het komende Foo Fighters-album, ook niemand minder dan Sir Paul McCartney doet mee op Concrete And Gold. En daar blijft het niet bij: volgens frontman Dave Grohl is er nóg een grote naam te horen op een van de tracks.

De zanger/gitarist maakte het nieuws van McCartney’s bijdrage aan het album bekend in een interview met ET Canada. De twee werkten eerder al samen aan het Grammy Award-winnende nummer Cut Me Some Slack, opgenomen met Nirvana-bassist Krist Novoselic en Foo Fighters-gitarist Pat Smear voor de soundtrack van Grohls documentaire Sun City. Overigens is Sir Paul niet als zanger of bassist te horen op een van de tracks van Concrete And Gold, maar als drummer.

De band maakte fans eerder al nieuwsgierig naar een mysterieuze ‘popster’ die meewerkte aan het komende Foo Fighters-album, maar daarmee doelden de heren niet op McCartney. Om wie het wel gaat, houden ze nog even geheim. Eerder vertelde Grohl aan BBC Radio 1: “Hij of zij verzorgde de achtergrondzang in een van de meest heavy songs op het album, maar we vertellen niemand wie het is.” Geruchten over een gastbijdrage van popzangeressen Adele of Taylor Swift werden onlangs al door de frontman ontkend.

Concrete And Gold, het negende Foo Fighters-album, verschijnt op 15 september.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.