Glen Campbell (81) overleden

Glen Campbell

Glen Campbell is overleden. De countryzanger scoorde in 1975 een grote hit met zijn single Rhinestone Cowboy en speelde als sessiemuzikant mee op onder meer het legendarische album Pet Sounds van The Beach Boys.

Campbell leed aan Alzheimer, waarvoor hij behandeld werd in Nashville. Daar is hij gisteren overleden. Het gevecht tegen zijn ziekte staat centraal in de aangrijpende, met een Grammy Award bekroonde documentaire I’ll Be Me uit 2014, waarin de zanger gevolgd wordt tijdens zijn afscheidstournee. Na die concerten nam Campbell zijn 64ste en laatste studioalbum op: Adiós. Die plaat verscheen in juni.

De Amerikaan begon zijn carrière begin jaren zestig. Hij maakte deel uit van een groep sessiemuzikanten onder de naam The Wrecking Crew, die onder meer meespeelde op een van de meest geprezen albums uit de popgeschiedenis: Pet Sounds van The Beach Boys. Campbell viel ook een tijdje in voor Brian Wilson tijdens tournees van diezelfde band. Zelf had de zanger in de jaren zestig ook al succes, onder meer met de Jimmy Webb-cover By The Time I Get To Phoenix (1967). Zijn grootste hits in Nederland waren echter de singles Rhinestone Cowboy en Southern Nights, die halverwege de jaren zeventig beide de top twintig haalden. Campbell had ook zijn eigen televisieshow (The Glen Campbell Goodtime Hour) en als acteur speelde hij in onvergetelijke films als de John Wayne-western True Grit.

Glen Campbell is 81 jaar geworden.

1 Reactie

  1. Marcel Caniels 12 augustus 2017 Reageer

    Glen Campbell: de ultieme vertolker van de ultieme klassieker ‘Wichita Lineman’ is overleden. Dit onvergankelijke lied uit ‘The American Songbook’ zal eeuwig de tand des tijds blijven doorstaan. Opgenomen in 1968 en geschreven door Jimmy Webb, blijft de uitvoering van Glen onovertroffen. Elke keer als ik dit magistrale nummer hoor raak ik ontroerd – wat ’n melancholie en troost roept ‘Wichita Lineman’ op. Als luisteraar wordt je 3 minuten lang opgetild uit je dagelijkse beslommeringen. Dat is de kracht van geniale muziek.
    Rust zacht Glen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.