Green Day komt naar Pinkpop 2017

Green Day

Nadat Best Kept Secret Radiohead aankondigde, maakt nu ook Pinkpop zijn eerste headliner bekend. De eer gaat naar Green Day, dat op zondag 4 juni, ofwel eerste pinksterdag, zal afsluiten.

In oktober kwam het punktrio met de nieuwe plaat Revolution Radio op de proppen, die naar eigen zeggen een reactie is op recente gebeurtenissen. “De wereld is gek geworden…” verklaarde frontman Billie Joe Armstrong vlak voor het album verscheen, “en ik, Mike en Tré zijn ook verloren zielen.”

Naast het popfestival in Landgraaf zijn de Amerikaanse rockers te bewonderen in een uitverkochte Ziggo Dome op 31 januari 2017. Green Day gaf eerder acte de présence op Pinkpop, namelijk in 2010 en 2013.

Er zijn verder nog geen namen bekend voor de komende editie van het festival, maar directeur Jan Smeets meldde in oktober aan Festileaks afwijzing te hebben ontvangen van Pearl Jam, Radiohead en Foo Fighters. Toch blijft de Pinkpop-directeur optimistisch: “Het kan zijn dat ze morgen bellen, maar ze hebben tot nu toe onze biedingen afgeslagen. Er is echt niets zo erg in beweging als deze industrie.”

De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017 via Ticketmaster.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.