Jeff Lynne’s ELO in mei naar de Ziggo Dome

Jeff Lynne

Jeff Lynne’s ELO, dat deze week het nieuwe album Alone In The Universe uitbrengt, komt op zondag 1 mei 2016 naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Electric Light Orchestra-frontman Jeff Lynne gaf in september vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer een concert met zijn band. Opnames van die show in het Londense Hyde Park voor 50.000 mensen verschenen onlangs op dvd. Ook maakte de zanger, gitarist en producer een nieuw album onder de naam Jeff Lynne’s ELO. Het resultaat, Alone In The Universe, is de opvolger van Zoom (2001) en verschijnt aanstaande vrijdag.

Lynne, die onlangs ook Bryan Adams’ nieuwe album Get Up produceerde, gaat dus ook toeren ter promotie van Alone In The Universe en dat is bijzonder, aangezien hij drie jaar geleden nog in Lust For Life 026 verklaarde: “Ik ben niet voor het toeren in de wieg gelegd. De studio is veel meer mijn natuurlijke omgeving.” Tijdens de komende show in de Ziggo Dome komen ongetwijfeld ook de vele hits uit het verleden van ELO, zoals Evil Woman, Livin’ Thing en Mr. Blue Sky, aan bod.

3 Reacties

 1. Peter 11 november 2015 Reageer

  Ben wel benieuwd naar de samenstelling van de band in Ziggo. Weet iemand dit? Ik hoop natuurlijk dat dit hetzelfde gaat zijn als bij het concert in Hyde Park. Zou de ware ELO sound wel ten goede komen. Richard Tandy zal in elk geval van de partij zijn. Ben zeer benieuwd!

  • Jan 11 november 2015 Reageer

   Hoi Peter,

   De bezetting zal vrijwel hetzelfde zijn als het concert in Hyde park, behalve het BBC orkest. Volgens mij wel aangevuld met enkele cellisten. Op dit moment is de band bezig met een aantal try-out concerten.

   Groet,
   Jan Ammeraal

 2. Tjeerd 11 november 2015 Reageer

  Geweldig dat er een concert in Nederland komt. Wel jammer dat de prijzen voor de kaartjes vooraan buitengewoon duur zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.