Laatste album van Chuck Berry verschijnt in juni

Chuck

Het laatste album dat de afgelopen weekend overleden Chuck Berry maakte, verschijnt postuum op 16 juni. Een van de songs, Big Boys getiteld en met Tom Morello en Nathaniel Rateliff als gastartiesten, kun je hieronder al beluisteren.

Op 18 oktober vorig jaar, de negentigste verjaardag van Berry, werd al aangekondigd dat er voor het eerst in 38 jaar een album met nieuw materiaal zou verschijnen. De rock & roll-pionier maakt de release van Chuck, zoals de plaat simpelweg heet, zelf helaas niet meer mee, want afgelopen zaterdag overleed hij. Kort daarna kondigde zijn familie aan dat het laatste werk van de zanger/gitarist alsnog gaat verschijnen: “We kunnen geen betere manier bedenken om zijn leven te vieren en te herdenken dan met zijn muziek.”

Het album bevat tien songs, waarvan er acht geschreven zijn door Berry zelf. Aan sommige nummers begon hij in de jaren tachtig al te werken. Een van de tracks, Lady B. Goode, is een soort vervolg op de klassieker Johnny B. Goode en bevat ook gitaarsolo’s van zijn zoon Charles Berry Jr. en kleinzoon Charles Berry III. Gastoptredens zijn er verder van Gary Clark Jr., Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello en Nathaniel Rateliff. Die laatste twee zijn ook te horen in het nummer Big Boys, dat je hieronder kunt beluisteren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.