Linkin Park-zanger Chester Bennington (41) overleden

lfl linkinpark-1

Linkin Park-frontman Chester Bennington is op 41-jarige leeftijd overleden. De zanger zou zichzelf opgehangen hebben. Vorige maand stond hij met zijn band nog in de Ziggo Dome en op Rock Werchter.

Bennington werd dood gevonden in zijn huis in Los Angeles, zo meldde de site TMZ eerder vandaag. Inmiddels heeft zijn Linkin Park-bandmaat Mike Shinoda het nieuws bevestigd op Twitter: “We zijn geschokt en onze harten zijn gebroken, maar het is waar. Een officieel statement verschijnt zodra we er een hebben.”

Linkin Park brak in 2000 door met het album Hybrid Theory, inclusief onder meer de hit In The End. Dankzij de combinatie van metal, rap en elektronische muziek groeide de band uit tot een van de grote namen binnen de nu metal. In de jaren daarna bleven de mannen succesvol met singles als Numb en onlangs verscheen de meer popgeoriënteerde plaat One More Light. Naast Linkin Park zong Bennington tussen 2013 en 2015 ook bij de grungegroep Stone Temple Pilots. Verder maakte hij deel uit van de bands Dead By Sunday en Kings Of Chaos.

Foto: Robin Looy
Linkin Park in de Ziggo Dome, 20 juni 2017

1 Reactie

  1. Jan 21 juli 2017 Reageer

    Ik persoonlijk vond Linkin Park altijd veel te “emo” maar nu begrijp ik wat de man dreef, met het misbruik in zijn jeugd en drank en drugs erna. Een vrouw en zes kinderen achterlaten, daar kun je iets van zeggen, maar dat doe ik hier maar niet. RIP.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.