Living Colour in oktober naar de Melkweg

Living Colour

Als onderdeel van de Synesthesia Tour 2014 speelt Living Colour op 29 oktober in de Melkweg te Amsterdam. Het optreden staat in het teken van het nieuwe album Shade, dat in het najaar verschijnt.

Het New Yorkse Living Colour – dat inmiddels dertig jaar bestaat – werd bekend dankzij successen als Cult Of Personality, afkomstig van het mede door Mick Jagger geproduceerde debuutalbum Vivid (1988). In Nederland scoorde de band zijn grootste hit in 1990, met Love Rears Its Ugly Head. Later dit jaar komt de band met Shade, de opvolger van het in 2009 uitgebrachte album The Chair In The Doorway. Daarover zegt gitarist Vernon Reid in een persbericht: “Shade is het geluid van een band die zijn eigen schaduw en licht onder ogen ziet. Van de preekstoel van Robert Johnson en de straten van Brooklyn naar de gouden verleiding van Hollywood, Shade is het volgende hoofdstuk van een unieke Amerikaanse reis.”

Naast Reid (die samen met o.a. Jack Bruce ook deel uitmaakt van de fusiongroep Spectrum Road) bestaat Living Colour uit zanger Corey Glover, drummer Will Calhoun en bassist Doug Wimbish. In 2009 speelde de hardrockformatie nog op Pinkpop Classic en drie jaar later in Melkweg Max.

De kaartverkoop voor de show op 29 oktober start aanstaande vrijdag.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.