Meer details bekend over nieuw album Tom Petty & The Heartbreakers

Tom-Petty---Live-2012

Het langverwachte nieuwe album van Tom Petty & The Heartbreakers komt op 29 juli uit. Inmiddels zijn het artwork en de tracklist van Hypnotic Eye, zoals de opvolger van het in 2010 verschenen Mojo heet, bekendgemaakt.

Hypnotic Eye is het dertiende studioalbum dat Petty met zijn Heartbreakers maakte. De tracklist telt elf songs, waarover de heartlandrocker eerder tegen Rolling Stone zei: “Ik wist dat ik een rock ’n roll-plaat wilde maken. We hadden al een hele tijd geen rechttoe-rechtaan, van begin tot eind hard rockende plaat gemaakt. Mike [Campbell, gitarist van The Heartbreakers] zei al: ‘je zingt net zoals je deed op de eerste twee albums’. Misschien klinkt de nieuwe cd wel zo. Maar het is dezelfde band, dertig jaar later.”

In datzelfde interview zei Petty dat er naast een nieuw studioalbum ook een liveplaat op de plank ligt en dat zijn mede door Rick Rubin geproduceerde tweede soloplaat Wildflowers (1994) binnenkort opnieuw uitgebracht wordt met twee discs.

Hypnotic Eye wordt vanaf augustus ook gepromoot met een Amerikaanse tournee, met als speciale gast Steve Winwood. Fans die een concertkaartje kopen, krijgen er het nieuwe album bij. Of Petty ook weer naar Nederland komt, is nog niet bekend. Op 24 juni 2012 deed hij voor het eerst in 25 jaar ons land aan met een show in de HMH.

De tracklist van Hypnotic Eye is te zien op de cover van het album hieronder:

Foto: Willem Schalekamp
Tom Petty & The Heartbreakers in Heineken Music Hall, 24 juni 2012

Hypnotic Eye

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.