Nieuw ELO-album Alone In The Universe verschijnt op 13 november

ELO

Zoals we eerder al meldden, komt er een nieuw album van Jeff Lynne’s Electric Light Orchestra aan. Vandaag zijn ook de releasedatum en titel aangekondigd. De plaat heet Alone In The Universe en verschijnt op 13 november.

Het is voor het eerst sinds Zoom uit 2001 dat er een nieuw album onder de naam ELO verschijnt. Jeff Lynne werkte weer als producer, songwriter, zanger en gitarist aan de komende plaat. “Muziek is een enorme kracht in onze levens”, zegt hij in een persbericht. “Een goed nummer kan mensen minder eenzaam maken in dit universum. En mijn poging om zo’n song te creëren zorgt er op de een of andere manier voor dat ik me ook minder eenzaam voel. Mijn hele leven – van de tijd waarin ik nog een jongetje met een droom in Birmingham was tot nu – bewijst wat muziek kan doen.”

Sinds 2001 heeft Lynne overigens niet stilgezeten. Hij bracht in 2012 twee platen onder eigen naam uit, waarvoor hij echter geen nieuw materiaal schreef: de coversverzameling Long Wave en Mr. Blue Sky: The Very Best Of Electric Light Orchestra. Die laatste release bevatte nieuwe opnames van oude ELO-songs. Ook (co-)produceerde hij albums van onder meer George Harrison, Tom Petty, Joe Walsh en de komende langspeler van Bryan Adams: Get Up.

In september vorig jaar maakte ELO een live-comeback met een show in het Londense Hyde Park. Daarmee gaf de band zijn eerste concert in dertig jaar. Opnames daarvan zijn vanaf deze maand verkrijgbaar op de dvd Jeff Lynne’s ELO – Live In Hyde Park 2014.

Beluister het nieuwe nummer When I Was A Boy hieronder:

6 Reacties

 1. Wilco 24 september 2015 Reageer

  wat leuk allemaal zeg. net als vele andere ‘oude’ bands toch nog maar weer eens wat nieuws uitbrengen en concerten geven.
  is dit overigens nu nog steeds Jeff Lynne solo-elo of zijn de oude jaren70 bandmaatjes (elo 2) er ook bij?

 2. Rob 24 september 2015 Reageer

  Ik neem aan dat alleen Richard Tandy er nog bij zit. Met de overige oud leden werkt hij allang niet meer samen. En anders was het wel gewoon E.L.O. geweest ;)

 3. Wim 25 september 2015 Reageer

  Geweldig, ik kan haast niet wachten.
  Alleen dat dat 30 jaar geleden zou zijn is niet waar,minder dan 20 jaar geleden nog 2 maal bij concert geweest in Apeldoorn en Sneek.

  • Marcel 12 december 2015 Reageer

   Hallo Wim,

   20 jaar geleden, Apeldoorn en Sneek was ELO II, zonder Jeff Lynne. Toen wel met veel andere oude bandleden zoals Richard Tandy en Bev Bevan en de helaas inmiddels overleden bassist Kelly Groucutt. Overigens een prima concert op een plein in Apeldoorn kan ik me herinneren.
   Maar ELO is Jeff Lynne dus 1 mei 2016 wordt het echt.

 4. Martijn 26 september 2015 Reageer

  Lijkt wel errug op Free As A Bird van The Beatles qua instrumentarium. De Gitaren en de beat. Logisch ook wel, hij produceerde die Beatles-plaat ;-)

 5. Herman 14 november 2015 Reageer

  Een tamme plaat zo voor het eerst in het gehoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.