Nieuw U2-album gratis op iTunes

U2

Het nieuwe U2 album Songs Of Innocence is gratis te downloaden op iTunes. Dinsdagavond maakte de band dit bekend tijdens een evenement van Apple, waar tevens de nieuwe iPhone werd gepresenteerd. De Ieren traden ook op tijdens het evenement.

Er werd het hele jaar al gespeculeerd over een nieuwe U2 plaat, maar dat de nieuwe cd als gratis download is uitgebracht, komt als een verrassing. Bono noemt het ‘best wel waanzinnig’ dat het ‘meest persoonlijke album dat we hebben gemaakt, gedeeld kan worden met 500 miljoen mensen’. Songs Of Innocence is sinds dinsdagavond tot 13 oktober gratis te downloaden. Daarna is het album tegen betaling ook via andere kanalen verkrijgbaar. Het is de grootste release van U2 ooit, want de plaat verschijnt op deze manier tegelijkertijd in 119 landen.

Songs Of Innocence bevat elf nummers en is de opvolger van het in 2009 verschenen No Line On The Horizon, dat toen vijf miljoen keer over de toonbank ging. Voor de frontman was dat teleurstellend en hij stelde daarop dat hij bang was dat het idee van een album in deze vorm bijna uitgestorven was.

Het is niet de eerste keer dat een grote artiest een album gratis aanbiedt. In Rainbows van Radiohead kwam in 2007 uit als download, fans mochten toen zelf bepalen of en hoeveel ze wilden neer tellen voor de nieuwe plaat. Moby bracht in 2013 zijn album onder andere uit via downloadsite Bittorrent.

1 Reactie

  1. Fred 10 september 2014 Reageer

    Snap best dat ze hem gratis weg geven….is het slechtste wat ze ooit gemaakt hebben!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.