Nieuwe concertfilm van Eric Clapton volgende maand in de bioscoop

Eric-Clapton

Eric Clapton werd in maart zeventig en om dat te vieren gaf de legendarische gitarist twee maanden later zeven concerten in de Royal Albert Hall in Londen. Opnames daarvan leverden een nieuwe concertfilm op, die op 14 september wereldwijd in bioscopen wordt vertoond.

Waar Eric Clapton: Live At The Royal Albert Hall precies gaat draaien, wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van de gitarist. Tijdens de vastgelegde concerten in Londen vierde hij niet alleen dat hij de zeventigjarige leeftijd bereikt had, maar ook dat hij vijftig jaar in de muziekbusiness zit. ‘Slowhand’ speelde dan ook nummers uit zijn hele oeuvre, inclusief werk uit zijn tijd bij Cream en Derek & The Dominos, en natuurlijk hoogtepunten uit zijn solocarrière.

Ter ere van Claptons verjaardag verscheen ook de nieuwe compilatie Forever Man, een 3cd-set met nummers uit ’s mans tijd bij het label Reprise. In meerdere interviews heeft de muzikant de afgelopen jaren aangegeven te willen stoppen met toeren zodra hij zeventig werd. Zo vertelde hij Rolling Stone een jaar geleden: “Op het podium staan is makkelijk. Als ik dat in mijn eigen buurt kon doen, zou dat geweldig zijn. Er zijn jongens in Texas die binnen hun eigen kringen spelen en dat houdt hen in stand. Ik heb moeite met het reizen. De enige manier om dat tegen te gaan is door er zo veel geld tegenaan te smijten dat we verlies draaien. Daarom stop ik daarmee als ik zeventig ben. Ik blijf nog steeds losse concerten geven, maar ik denk dat ik stop met toeren.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.