The Temperance Movement toegevoegd aan line-up Lighttown Blues

Temperance Movement

Er is weer een naam aangekondigd voor het nieuwe bluesfestival Lighttown Blues, dat op 3 november plaatsvindt in Het Klokgebouw in Eindhoven. De Britse band The Temperance Movement voegt zich bij eerder bevestigde acts als Supersonic Blues Machine en Kenny Wayne Shepherd.

The Temperance Movement werd opgericht in 2011 en liet zich beïnvloeden door onder meer The Band, The Black Crowes en The Rolling Stones. De band rond zanger Phil Campbell verzorgde in 2014 zelfs het voorprogramma van de laatstgenoemde legendarische groep. Met swingende rock & roll met psychedelische invloeden bouwden de Britten de afgelopen jaren een uitstekende live-reputatie op.

Afsluiter van Lighttown Blues is de Amerikaanse formatie Supersonic Blues Machine, met bluesrocker Lance Lopez, producer/bassist Fabrizio Grossi, drummer Kenny Aronoff en als speciale gast Eric Gales. Vorig jaar kwam van de heren nog het goed onthaalde album West Of Flushing, South Of Frisco uit. Mark Zito is een rijzende ster in de bluesrockwereld. De jonge singer-songwriter Kenny Wayne Shepherd Bracht in 1995 zijn eerste album uit. Drie van zijn platen behaalden een platina status in de Verenigde Staten. Verder treden tijdens Lighttown Blues ook Layla Zoe, Aaron Keylock, Revel In Dimes en Hoodoo Monks op.

In totaal zullen er acht bands optreden tijdens het nieuwe bluesfestival. Reguliere kaarten kosten € 39,-, maar er zijn ook speciale VIP-tickets verkrijgbaar. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.