Pre-stream: de nieuwe plaat van Billy Idol

Billy Idol

Na bijna tien jaar is Billy Idol terug met een nieuwe plaat: Kings And Queens Of The Underground. De eerste single Can’t Break Me Down was al online te beluisteren, maar Lust For Life mag nu de complete cd een week voor de release streamen!

Kings And Queens Of The Underground is het zevende studioalbum van Billy Idol en verschijnt officieel pas op 20 oktober. Het album is in dezelfde periode als de biografie van de Britse rocker geschreven en is dan ook een muzikale terugblik op het turbulente leven van de zanger. Hij laat horen dat er na een carrière van meer dan dertig jaar nog altijd rekening met hem gehouden moet worden. Ook op Kings And Queens Of The Underground werkt de zanger weer samen met zijn compagnon Steve Stevens. Voor de productie is de hulp van Trevor Horn en Greg Kurstin ingeroepen.

Als deel van het beruchte Bromley Contingent, geïnspireerd door The Sex Pistols, was Idol tussen 1976 en 1981 de frontman van punkband Generation X. In 1981 maakte de zanger de oversteek naar Amerika, om daar voor het grote succes te gaan. Hij werd gekoppeld aan gitaarvirtuoos Steve Stevens en samen schreven ze de nummers die in 1982 het album Billy Idol opleverden. De video Dancing With Myself werd door het opkomende MTV opgepikt en zorgde ervoor dat Idol bekend werd bij het grote publiek.  Maar de echt grote doorbraak kwam een jaar later toen Rebell Yell uitgebracht werd. De tracks Rebel Yell en Eyes Without A Face werden grote hits en cementeerden Idols status als wereldster.

Op 16 november brengt Idol deze klassiekers ten gehore in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Uiteraard aangevuld met nummers van de nieuwe plaat.

1 Reactie

  1. Heimen den Dekker 15 oktober 2014 Reageer

    Na 9 jaar wachten eindelijk weer een super strakke hyperspeed linkerrijstrrok plaat. Love it.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.