Randy Newman voor zes shows naar Nederland

Randy Newman

Singer-songwriter en meervoudig Oscarwinnaar Randy Newman geeft in oktober zes concerten in Nederland. De kaartverkoop voor deze optredens start aanstaande vrijdag 10 april om 10.00 uur.

Het is voor het eerst sinds het voorjaar van 2012 dat Newman in Nederland optreedt. Op 10 oktober geeft hij een concert in het Muziekgebouw in Eindhoven, gevolgd door shows in De Vereeniging te Nijmegen (11 oktober), het Zuiderstrandtheater in Den Haag (19 oktober), het Concertgebouw in Amsterdam (20 oktober), TivoliVredenburg in Utrecht (22 oktober) en De Oosterpoort in Groningen (23 oktober).

De songs van de inmiddels 71-jarige Newman werden door de jaren heen vaak gecoverd. Voordat hij in 1968 zijn debuut-lp uitbracht, scoorde The Alan Price Set bijvoorbeeld een hit met zijn Simon Smith And His Amazing Dancing Bear en bracht Gene Pitney onder meer Nobody Needs Your Love in de hitlijsten. Natuurlijk had Newman zelf ook veel succes. Albums als Sail Away (1972) en Good Old Boys (1974) werden volop geprezen en in 1977 had de zanger/pianist een grote hit te pakken met het vaak verkeerd begrepen Short People.

Naast zijn reguliere platen – de meest recente is The Randy Newman Songbook Vol. 2 (2011), met nieuwe versies van oude favorieten – maakte de Amerikaan ook een heleboel muziek voor films, waaronder de Oscargenomineerde scores voor Ragtime (1981) en The Natural (1984). Newman won het gouden beeldje twee keer: in 2002 voor If I Didn’t Have You uit de animatiefilm Monsters, Inc. en negen jaar later voor We Belong Together uit Toy Story 3.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.