Scorpions in april naar de Ziggo Dome

Scorpions 1

Scorpions komt op 2 april naar de Ziggo Dome in Amsterdam als onderdeel van de Crazy World Tour, genoemd naar het album uit 1990.

De band uit Hannover bestaat inmiddels al meer dan vijftig jaar en verkocht meer dan honderd miljoen albums, waarmee het één van de best verkopende bands uit de muziekgeschiedenis is. Bands als Metallica, Bon Jovi en Iron Maiden haalden inspiratie uit de liveshows van de Duitsers.

Hoewel de band in zijn beginjaren het vooral goed deed in Japan, lukte het de mannen vooral in de Verenigde Staten niet om van de grond te komen. Met de komst van zanger Klaus Meine in 1980 kregen de heren hun eerste gouden plaat voor Animal Magnetism, waarna ze verschillende succesvolle albums uitbrachten met als hoogtepunt Crazy World in 1990.

In 2014 was de band voor het laatst in Nederland om in Ahoy Rotterdam op te treden, maar afgelopen zomer waren de mannen in België voor Graspop. Over dat optreden schreven wij toen: “Vanaf ballad Still Loving You schakelen Klaus Meine en de zijnen duidelijk een tandje op en ineens slaat de vonk over tussen band en publiek. Het anno 2017 helaas weer verrassend courante Wind Of Change wordt uiteraard luid en bijzonder lelijk meegebruld, en met afsluiters als Still Loving You en Rock You Like A Hurricane kun je sowieso weinig fout doen. Eerste helft een krap zesje, de tweede helft een hele dikke negen.”

De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start aanstaande vrijdag 10 november om 10.00 uur.

Foto: Mitchell Giebels
Scorpions in Ahoy, 27 november 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*