Soundgarden-docu is in de maak

soundgarden-10

Er is een documentaire over Soundgarden in de maak. Regisseur Reginald Harkema, die eerder Super Duper Alice Cooper maakte, gaat de band volgen tijdens de tour in de zomer. Soundgarden reist dan rond om de reissue van Superunknown uit 1994 te ondersteunen.

“Het is best moeilijk omdat ze aan het toeren zijn”, vertelt Harkema aan Bad Feeling Magazine. “Drummer Matt Cameron reist niet mee omdat hij andere verplichtingen heeft met Pearl Jam. Hij is wel bij een paar belangrijke shows, dus we proberen daar camera’s bij te hebben. We willen graag één show als ruggengraat van de film gebruiken. Als ze in Toronto zijn, doen we interviews met ze.”

De film zal gaan over de hele carrière van de band, van de vroege jaren in de Seattle-clubscene tot hun splitsing in de jaren ’90 en hun terugkeer met King Animal in 2012. “We gaan ons concentreren op de 90’s, ongeveer 70 tot 75 procent van de documentaire zal daarover gaan. Daarna gaan we terug naar het heden, naar de reünie en de tour,” vertelt Harkema.

“Voor mij was Alice Cooper een ontdekkingsreis van iemand die door het verleden reisde om te zien hoe het toen was. Soundgarden staat veel dichter bij mijn eigen ervaringen als muziekfan en mijn verzoening met de punkrockidealen. Voor hen was het nog veel uitgebreider: ze hadden dezelfde idealen maar werden opeens ‘metal rocksterren’. Ik snap die innerlijke strijd veel beter dan ik Coopers problemen met cocaïneverslaving kon begrijpen.”

Super Duper Alice Cooper komt uit op 27 mei. Soundgarden treedt op 10 juni op in Tivoli Vredenburg in Utrecht en geeft op 11 juni een concert in 013 Tilburg. Klik hier om kans te maken op kaarten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.