Status Quo in november voor akoestische show naar 013

Status Quo @ Heineken Music Hall

De elektrische tours heeft Status Quo achter zich gelaten, maar de band blijft wel optreden. Op donderdag 23 november geven de Britse rockers een akoestisch concert in 013, Tilburg.

In 2014 verraste Status Quo met het album Aquostic, bestaande uit uitgeklede versies van onder meer Rockin’ All Over The World en Caroline. Vorig jaar verscheen het vervolg Aquostic II: That’s A Fact! en ook de toekomstige optredens van de band zullen akoestisch zijn. Afgelopen december stonden zanger/gitarist Francis Rossi en zijn collega’s namelijk voor het laatst met een elektrische show in Nederland. Ons verslag van dat concert in de Heineken Music Hall kun je hier lezen.

Die dag was gitarist Rick Parfitt er al niet meer bij. Nadat hij eerder in het jaar al een hartaanval had gekregen, overleed hij in december op 68-jarige leeftijd. Rossi meldde in een Facebookbericht het volgende over zijn gemiste collega: “We waren een team, een ‘double act’ en tegelijkertijd ook twee totaal verschillende mensen die moesten leren omgaan met de druk van het ouder worden, het constante toeren, het succes en het behouden van het creatieve vuur. Hij ontwikkelde zijn eigen sound, zijn eigen stijl en inspireerde daarmee gitaristen van latere generaties.”

De kaartverkoop voor het akoestische optreden in 013 start aanstaande zaterdag om 09.00 uur.

Foto: Willem Schalekamp
Status Quo in de Heineken Music Hall, 2 december 2016

1 Reactie

  1. JtB 7 april 2017 Reageer

    Francis Rossi & begeleidingsband. Dit is natuurlijk niet Status Quo. Begrijp ook niet waarom Rossi dit wil/doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.