Tedeschi Trucks Band in maart naar Heineken Music Hall

 

Tedeschi Trucks Band HIBF 2016 06 04 foto Joke Schot (Kopie)

De twaalfkoppige Tedeschi Trucks Band komt op 31 maart 2017 naar de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) voor een concert. Het is de enige keer dat de bluesformatie zich komend jaar op een Nederlands podium begeeft.

Zes jaar geleden startte het beroemde muzikantenechtpaar Derek Trucks en Susan Tedeschi een band waarin blues, rock en soul op hoog niveau samenkomen. Sindsdien sleepte Tedeschi Trucks Band een Grammy Award binnen voor de eerste plaat Revelator en inmiddels zijn we al weer twee albums verder, waaronder het onlangs verschenen Let Me Get By.

De nieuwe plaat is volledig geschreven door de band met behulp van Doyle Bramhall II, ook wel bekend van zijn werk met Eric Clapton. Trucks heeft ook ervaring met de bekende rockgitarist: hij had de eer zich tijdelijk bandlid te mogen noemen tijdens een wereldtour van ‘Slowhand’. Verder kennen we Trucks natuurlijk als leadgitarist van The Allman Brothers Band, de legendarische southern rock-act die een plekje heeft veroverd in de Rock And Roll Hall Of Fame. Voor Let Me Get By nam de muzikant ook de rol van producer op zich.

De heren en dames van Tedeschi Trucks stonden één keer eerder in Nederland met een eigen concert, in een uitverkochte Grote Zaal van Tivolivredenburg in november 2015. De kaartverkoop voor de show van Tedeschi Trucks Band start donderdag 22 september om 10:00 uur via Ticketmaster.

Foto: Joke Schot
Tedeschi Trucks Band tijdens het Holland International Blues Festival, 4 juni 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.