The Beach Boys viert vijftigjarig bestaan Pet Sounds met heruitgave

Beach Boys

Pet Sounds van The Beach Boys, een van de meest geprezen popalbums aller tijden, is volgende maand vijftig jaar oud en dat wordt gevierd met een uitgebreide heruitgave. De ‘collector’s edition’ die in juni verschijnt, bevat vier cd’s en een blu-ray.

Het op 16 mei 1966 verschenen Pet Sounds, waarop klassiekers als God Only Knows, Sloop John B en Wouldn´t It Be Nice staan, eindigt vaak hoog in lijstjes met de beste albums uit de popgeschiedenis. In de vorig jaar door Lust For Life Magazine gepubliceerde Tijdcapsule Top 50, met daarin de belangrijkste platen aller tijden volgens onze lezers, was de lp bijvoorbeeld goed voor een negentiende positie.

Op 10 juni wordt het vijftigjarig bestaan van het album gevierd met een luxe ‘collector’s edition’, met daarin onder meer een remaster in stereo en mono, instrumentale en 5.1 surround-mixen, outtakes, alternatieve mixen en nooit eerder uitgebrachte live-opnames. Voor de minder fanatieke verzamelaar komt er ook een uitgave met twee cd’s en voor de vinylliefhebbers verschijnt een lp-editie.

Dit jaar is ook de legendarische Beach Boys-single Good Vibrations vijftig jaar oud. Ook daarvan verschijnt deze herfst een nieuwe uitgave.

1 Reactie

  1. Twan Lentjes 24 maart 2016 Reageer

    Ik heb nooit begrepen dat zo’n meesterwerk, zo’n vreselijke hoes heeft….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.