Tom Petty brengt ‘nieuw’ nummer Somewhere Under Heaven uit

Tom-Petty---Live-2012

Tom Petty heeft een ‘nieuw’ nummer uitgebracht. Somewhere Under Heaven staat op zijn komende release Wildflowers – All The Rest, met songs die zijn veelgeprezen album Wildflowers uit 1994 niet haalden.

Het mede door Rick Rubin geproduceerde Wildflowers zou oorspronkelijk een dubbelalbum worden, met nummers die Petty tussen 1992 en 1994 opnam. Ook Somewhere Under Heaven, geschreven met Heartbreakers-gitarist Mike Campbell, viel buiten de boot. Dat lied is nu voor het eerst te beluisteren (via iTunes en Spotify) en krijgt ook een plek op Wildflowers – All The Rest. Daarnaast komt het nummer voor in de nieuwe film Entourage.

Vorig jaar bracht Petty met zijn band The Heartbreakers ook zijn écht nieuw album Hypnotic Eye uit, dat Lust For Life een ‘zeer consistente plaat vol overtuigende, rechttoe-rechtaan rock & roll’ noemde. Bij de aankondiging van die plaat werd er al gesproken over een release van Wildflowers-restmateriaal. Over Somewhere Under Heaven zei Petty toen tegen Rolling Stone: “Ik kan me niet herinneren dat ik die song geschreven, heb opgenomen, of wat dan ook. Het is uptempo, maar heel ongebruikelijk, in een vreemde maatsoort.”

Hieronder is een korte teaser van Somewhere Under Heaven te beluisteren.

Foto: Willem Schalekamp
Tom Petty & The Heartbreakers in Heineken Music Hall, 24 juni 2012

1 Reactie

  1. Stoop 16 juni 2015 Reageer

    Op zaterdagavond 27 juni a.s. is een geweldig tuinfeest in Rock cafe Tom Tom te Heythuysen (zie de site). Rowwen Heze startte er, Townes van Zant speelde er. Een artikel waard dunkt ons !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.