Toto in februari naar Tilburg en Groningen

Toto1 foto Bert Treep

Toto stond enkele maanden geleden nog in een volle Ziggo Dome, maar de volgende optredens van de succesvolle AOR-band zullen plaatsvinden in Tilburg en Groningen. Op 11 en 12 februari spelen Steve Lukather en de zijnen in 013, gevolgd door een show in De Oosterpoort op 14 februari.

In maart dit jaar verscheen het meest recente album Toto XIV. Nummers daarvan werden twee maanden later gespeeld tijdens concerten van de band in het Muziekcentrum in Enschede en in de Ziggo Dome. Over de show in de laatstgenoemde zaal schreef Lust For Life: “In de Ziggo Dome onderstreept de AOR-hitmachine nog maar eens dat het repertoire uit meer bestaat dan alleen de meezingpop van grijsgedraaide hits als Africa en Rosanna. Selecties van het recente album Toto XIV zijn daar mooie voorbeelden van, met flinke scheuten hardrock in Burn en progressieve rock in Great Expectations. Tijdens beide nummers valt op hoe goed Joseph Williams (zoon van de beroemde filmcomponist John Williams) nog steeds de hoge noten pakt.”

Vooral in de jaren zeventig en tachtig had Toto grote hits met onder meer Hold The Line, Rosanna, Africa en Stop Loving You, en bij elkaar verkocht de band 35 miljoen platen. De verschillende leden zijn daarnaast te horen op zo’n vijfduizend albums van andere artiesten, waaronder Thriller van Michael Jackson.

De kaartverkoop voor de drie komende concerten van Toto in Nederland start op vrijdag 2 oktober.

Foto: Bert Treep
Toto in de Ziggo Dome, 30 mei 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.