U2 in juli naar Amsterdam ArenA

U2

Naar aanleiding van het dertigjarig jubileum van het album The Joshua Tree geeft U2 op zaterdag 29 juli een concert in de Amsterdam ArenA. Het optreden maak deel uit van een tour waarbij een select aantal Europese steden wordt aangedaan.

Voor de jaarwisseling bevestigde Bono al dat U2-fans in 2017 zowel een nieuwe langspeler als een tour konden verwachten. Tijdens het concert in Amsterdam wordt het succesvolle album The Joshua Tree, in 2015 nog verkozen tot een van de vijftig belangrijkste platen aller tijden door lezers van Lust For Life, integraal uitgevoerd. De band neemt niet de minste naam mee als voorprogramma: Noel Gallagher’s High Flying Birds.

In 2015 stond U2 maar liefst vier keer in de Ziggo Dome in Amsterdam, als onderdeel van de iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour. Over dat concert schreef Lust For Life: “Mochten er enige twijfels zijn over wat de grootste stadionrockband van de laatste dertig jaar is, dan hebben Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. die vanavond weer met kracht van tafel geveegd. Coldplay, Muse en Foo Fighters: eat your heart out.”

De kaartverkoop voor het concert in de ArenA start maandag 16 januari om 10.00 uur. Lees ook ons uitgebreide coververhaal over veertig jaar U2 in Lust For Life 065.

update 16/1: Vanwege de grote belangstelling voor het concert op 29 juli is er een extra show van U2 aangekondigd. De band staat ook op zondag 30 juli in de Amsterdam ArenA. De kaartverkoop start maandag 23 januari om 10.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.