U2 voor twee shows naar Ziggo Dome

U2

U2-fans kunnen zich alvast verheugen op volgend jaar, want dan komt de wereldberoemde band voor twee concerten naar Nederland. De kaartverkoop voor de shows op 8 en 9 september in de Ziggo Dome start aanstaande maandag om 10.00 uur.  

De data voor de iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour van U2 zijn zojuist bekendgemaakt en gelukkig wordt Nederland niet overgeslagen. Voor het eerst in tien jaar treden de Ierse rockers tijdens deze tournee op in de grotere zalen en in september is dus de Ziggo Dome in Amsterdam aan de beurt. Voor het einde van het jaar volgen er ook speciale shows in Dublin die in het teken staan van het mede door de band opgerichte Music Generation-project. Daarover wordt later meer bekendmaakt.

Op 9 september dit jaar verscheen de plaat Songs Of Innocence op iTunes, waarvan een maand later ook een fysieke release volgde. De mede door Danger Mouse geproduceerde cd bracht onder meer de single The Miracle (Of Joey Ramone) voort en werd 81 miljoen keer gestreamd. Onlangs stond deze eerste U2-langspeler sinds No Line On The Horizon (2009) bovenaan de lijst met beste albums van 2014 volgens Rolling Stone. In onze recensie van Songs Of Innocence schreven we: “U2 anno 2014 is kwalitatief goed, maar ongevaarlijk entertainment.”

In een persbericht zegt frontman Bono over de komende tour: “We gaan proberen op twee avonden een compleet verschillend gevoel te krijgen, terwijl we gaan spelen met het idee van ‘innocence’ en ‘experience’. Binnenkort onthullen we meer!”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.