Van Morrison in september naar Heineken Music Hall

Van-Morrison---live-2013---03

Van Morrison komt weer naar Nederland. Op zondag 27 september geeft de wereldberoemde Noord-Ierse singer-songwriter een concert in de Heineken Music Hall. De voorverkoop start op woensdag 24 juni om 10.00 uur.

Morrison, door fans ‘Van The Man’ genoemd, heeft als een van de belangrijkste zangers en liedschrijvers van deze tijd geen introductie meer nodig. De maker van popklassiekers als Brown Eyed Girl, Moondance en Have I Told You Lately bracht eerder dit jaar zijn duettenplaat Duets: Re-working The Catalogue uit. Zoals de titel al aangeeft, nam hij voor dat album nieuwe versies op van oude composities, bijgestaan door beroemde gastartiesten als Steve Winwood, Michael Bublé, Joss Stone, Mark Knopfler en Mavis Staples. Voor zijn concert in de Heineken Music Hall kan Morrison uit een enorm oeuvre putten. Duets: Re-working The Classics is namelijk al weer de 35ste langspeler in zijn ruim vijftigjarige carrière.

In december 2013 stond de zanger voor het laatst in Nederland, toen in de Ziggo Dome. Over die show schreef Lust For Life destijds: “Morrison heeft een bodemloze put aan mooie liedjes. Hoewel het overwegend ouder publiek vooral bij hits als Moondance en Brown Eyed Girl lijkt te genieten – het ‘sjalalalalalalalalalaladieda’ van Brown Eyed Girl klinkt luidkeels door de concertzaal – neemt de zanger geen genoegen met het eindeloos spelen van zijn grootste en bekendste hits. Met zijn Them-klassiekers, waaronder Here Comes The Night, en materiaal variërend van zijn eerste studioalbums  tot de ruim dertig nakomers kan Morrison met gemak tot in de late uurtjes doorspelen.”

Foto: Luuk Denekamp
Van Morrison in Ziggo Dome, 10 december 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.