Videopremière: Celebrating Jon Lord

Celebrating Jon Lord

De in 2012 overleden toetsenist Jon Lord, vooral bekend van de legendarische hardrockband Deep Purple, werd eerder dit jaar geëerd met een concert in de Royal Albert Hall. Onder anderen Paul Weller, Bruce Dickinson en Rick Wakeman voerden werk van de muzikant en componist uit, zoals te zien is op de vanaf 29 september verkrijgbare dvd Celebrating Jon Lord. Lust For Life heeft alvast een exclusieve videopremière.

Het concert in april dit jaar maakte deel uit van het liefdadigheidsevenement The Sunflower Jam, bedacht door Jacky Paice, de echtgenote van Deep Purple-drummer Ian Paice. Het eerste deel van de show in de Royal Albert Hall stond in het teken van Lords klassieke composities, uitgevoerd door The Orion Orchestra (onder leiding van Paul Mann) en gasten als Rick Wakeman (o.a. Yes) en acteur Jeremy Irons.

In de tweede helft ontfermden onder anderen Paul Weller, Glenn Hughes, Bruce Dickinson (Iron Maiden) en de huidige bezetting van Deep Purple zich over het rockwerk uit de lange carrière van de toetsenist. Ian Paice zegt in de komende editie van Lust For Life (LFL 044) over het concert: “Het was niet de bedoeling om er een herdenking van te maken, meer een viering. En dat was het ook. De warmte en liefde in de zaal waren zo sterk dat je het kon voelen.”

In samenwerking met V2 Benelux mag Lust For Life alvast een voorproefje geven van Celebrating Jon Lord. Bekijk hieronder de dynamische uitvoering van de Deep Purple-klassieker Burn, met Bruce Dickinson, Glenn Hughes, Ian Paice, Don Airey en Rick Wakeman.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.