Videopremière: luister de nieuwe song van Dangers Of The Sea

Dangers Of The Sea

De folkrockband Dangers Of The Sea brengt deze maand zijn nieuwe album Our Place In History uit. Als voorproefje mag Lust For Life alvast de ‘art-track’ van het nummer Mathilda streamen. Luister ‘m hieronder!

Dangers Of The Sea werd in 2010 opgericht door zanger en jazzdrummer Andreas Bay Estrup. Hij was begonnen met het schrijven van liedjes en zocht een band om ze mee te spelen. Estrup vond leden van verschillende Deense rockbands, waaronder Saybia, en in 2011 gaf de folkrockband zijn eerste optreden. In 2013 volgde het debuutalbum Dangers Of The Sea. De akoestische gitaren en harmonieën die gebruikt worden in de songs zijn sterk beïnvloed door folkrock uit de jaren zestig en zeventig en worden wel eens vergeleken met Crosby, Stills & Nash. De bandleden zelf noemen vooral Neil Young als inspiratiebron.

De nieuwe plaat Our Place In History is vanaf 20 oktober te verkrijgen. Volgens de band is dit een nieuw begin: “Estrup schrijft nog steeds de songs en teksten, maar alle bandleden hebben een gelijke bijdrage aan de toonzetting en de algemene sound.” De Denen staan begin november vijf avonden op verschillende podia in Nederland, waaronder Paradiso in Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.