Maak kans op kaarten voor de Aretha Franklin-documentaire Amazing Grace

Er zijn nooit eerder vertoonde beelden van Aretha Franklin te zien. Op vrijdag 1 november draait de muziekfilm Amazing Grace in Melkweg Cinema, Amsterdam. Wil jij hierbij zijn? Lust For Life mag 2×2 kaarten weggeven!

Amazing Grace gaat over de gelijknamige succesvolle plaat van de legendarische zangeres, opgenomen in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Wat velen lange tijd niet wisten, is dat het proces is gefilmd. Decennia na de uitgave van het meest succesvolle live-gospelalbum aller tijden zijn de beelden eindelijk te zien.

De film was geregisseerd door Sydney Pollack, onder andere bekend van de met Oscars genomineerde films They Shoot Horses, Don’t They? (1969) en Tootsie (1982). Amazing Grace zou oorspronkelijk in 1972 verschijnen, maar door problemen met de synchronisatie van de audio- en video-opnames kwam hier niets van terecht. In 2007 kocht producer Alan Elliott de ruwe beelden met het plan deze in 2011 uit te brengen. Franklin, destijds onder behandeling voor kanker, klaagde Elliott aan, omdat ze geen toestemming had verleend. Datzelfde gebeurde in 2015. Nadat de zangeres stierf in 2018, besloot haar familie de film toch uit te brengen.

Franklins carrière begon haar carrière in 1956, toen ze slechts veertien jaar oud was, maar ze brak pas echt door toen ze tien jaar later een platendeal kreeg bij Atlantic Records. De zangeres scoorde meerdere hits, waaronder Chain Of Fools (1967), (You Make Me Feel Like) A Natural Woman (1967) en I Say A Little Prayer (1967). In 1987 werd ze de eerste vrouw die een plaats kreeg in de Rock & Roll Hall Of Fame en in 2012 werd ze opgenomen in de Gospel Music Hall Of Fame. In totaal heeft de zangeres 131 singles en 42 studioalbums uitgebracht. Franklin werd ook wel The Queen Of Soul genoemd.

Ben jij benieuwd naar Amazing Grace? Stuur dan een mailtje naar prijsvraag@lflmagazine.nl o.v.v. Aretha Franklin en vertel ons waarom jij fan bent van de legendarische zangeres.

7 Reacties

 1. jacqueline de Waal 3 oktober 2019 Reageer

  Wauw dat lijkt me geweldig Aretha Franklin-documentaire Amazing Graceeen mooi mens

 2. pascale 3 oktober 2019 Reageer

  Heel gaaf; doe heel graag mee aan deze actie!!

 3. Carolien 3 oktober 2019 Reageer

  Ik doe graag mee! Een geweldige zangeres. Ik ben erg benieuwd naar haar verhaal.

 4. anja 3 oktober 2019 Reageer

  leuk ik doe mee

 5. Jan 4 oktober 2019 Reageer

  Graag waag ik een kansje .

 6. Katja Hendriksen 6 oktober 2019 Reageer

  Ik loot graag mee voor deze toffe actie!

 7. Miranda Wolters 12 oktober 2019 Reageer

  Heel graag wil ik mee loten voor deze documentaire. Ik ben heel nieuwsgierig naar haar verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.