Win de luxe heruitgave van Black Sabbaths Paranoid!

In Lust For Life 105 staan we onder meer stil bij het vijftigjarig jubileum van de plaat die de definitieve doorbraak betekende voor Black Sabbath: Paranoid. Naar aanleiding van die verjaardag verscheen deze maand een luxe heruitgave met vier cd’s en wij mogen een exemplaar weggeven!

In LFL105 vertelt bassist Geezer Butler over de opnames van Paranoid: “De oorspronkelijke titel was Walpurgis, maar de platenmaatschappij vond dat te satanisch klinken. Daarna werd het War Pigs, maar toen ons label hoorde hoe commercieel het nummer Paranoid klonk, veranderden de plannen opnieuw. En dus werd het Paranoid.” Het legendarische tweede album van de metalpioniers, met klassiekers als de titelsong, War Pigs en Iron Man, is vijftig jaar na de release ook verkrijgbaar als luxe 4cd-set, met naast een remaster van de originele plaat nog tal van extra’s. Zo vind je in dit pakket opnames van shows in Montreux en Brussel, een zestig pagina’s tellend boekwerk en een fraaie poster.

Wil jij kans maken op deze ultieme uitgave van Paranoid? Stuur dan het antwoord op de onderstaande vraag naar prijsvraag@lflmagazine.nl o.v.v. Black Sabbath. Succes!

In LFL105 vertelt Geezer Butler dat het nummer Fairies Wear Boots niet over een confrontatie met skinheads gaat, zoals de bassist zelf altijd dacht. Waar gaat de tekst wel over?

9 Reacties

 1. Lowie Bellekens 27 oktober 2020 Reageer

  LSD

 2. Willem de Wal 28 oktober 2020 Reageer

  Het nummer ontstond toen er een incident plaatsvond waarbij Geezer en Ozzy cannabis rookten en feeën in laarzen door een park zagen rennen.

 3. Harry Posthumus 29 oktober 2020 Reageer

  Ozzy zingt over “stoned” zijn en zag daarbij feeën die laarzen dragen en met een dwerg dansen.

 4. Maarten Meijland 29 oktober 2020 Reageer

  Het gaat over stoned zijn

 5. Ludo goossens 29 oktober 2020 Reageer

  Het begin van de song gaat over het feit dat skinhead Ozzy een fee noemen en later in de song gaat het over LSD.

 6. Wouters Gerolf 29 oktober 2020 Reageer

  Het gaat over stoned zijn.

 7. Tom 29 oktober 2020 Reageer

  Het ging inderdaad over een dansende fee en dansende dwerg. Daarna verzand het nummer in in chaos en onzin. Tekst geschreven door Ozzy die het, ook daarna niet meer wist. Zoals wel vaker…….

 8. Gea Jager 31 oktober 2020 Reageer

  over gebruik van LSD

 9. Mar Berger 16 november 2020 Reageer

  LSD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.