Win kaarten voor de voorpremière van de nieuwe Leonard Cohen-docu

Er komt een nieuwe documentaire over Leonard Cohen. De film Marianne & Leonard: Words Of Love gaat op zondag 29 december in voorpremière in de Rabozaal van Melkweg, Amsterdam. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Lust For Life mag 2×2 kaarten weggeven!

De documentaire behandelt de geschiedenis van de geliefden Leonard Cohen en de Noorse Marianne Ihlen, naar wie zijn succesvolle nummer So Long, Marianne is vernoemd. Het verhaal begint in 1960, wanneer de toen 26-jarige Cohen zijn woonplaats Montreal ontvlucht en naar het Griekse eiland Hydra trekt. Daar ontmoet hij Ihlen, met wie hij jarenlang gelukkig samenleeft. Maar de relatie verandert zodra Cohen aan zijn muzikale carrière begint, naar New York verhuist en een wereldster wordt.

Marianne & Leonard: Words Of Love is gemaakt door de Britse filmregisseur Nick Broomfield, bekend van de documentaires Kurt & Courtney en Whitney: Can I Be Me. Aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen creëert Broomfield een film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

Voorafgaand aan de film zal de Nederlandse zanger en kunstenaar Flip Noorman samen met zijn band De Noormannen een ode brengen aan de overleden muzikant. Noorman zong na het overlijden van Cohen in 2016 enkele nummers van de zanger in Paradiso, waaruit de theatertour Flip Noorman Zingt Leonard Cohen voortkwam.

Wil jij de voorpremière van deze documentaire absoluut niet missen? Stuur dan een mailtje naar prijsvraag@lflmagazine.nl o.v.v. ‘Leonard Cohen’ en maak kans op kaarten.

Foto: Willem Schalekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.