10 tips voor Bospop 2017

Laurence James HIBF 2017 foto Joke Schot (3) (Kopie)

Met muziek die varieert van Nederpop tot heavy rock biedt Bospop dit jaar weer een behoorlijk diverse line-up. Namen als Madness, The Pretenders, Beth Hart en Doe Maar behoeven natuurlijk geen introductie meer, maar welke minder gevestigde acts mag je op 8 en 9 juli niet missen? Hieronder onze tien tips!

Stevie Nimmo Trio (zaterdag 11.00-11.45 uur)
De echte bluesrock-kenners zijn mogelijk al bekend met de achternaam Nimmo, want deze man toert al jaren met succes als een van The Nimmo Brothers. Wees gerust, die band is nog niet opgeheven, maar dat houdt Stevie niet tegen om ook met zijn eigen trio aan de slag te gaan. Afgaande op zijn vorig jaar verschenen prachtplaat Sky Won’t Fall heeft Bospop met deze Schot een sublieme festivalopener binnengehaald!

Xander And The Peace Pirates (zaterdag 11.45-12.45 uur)
“Mijn muziekleraar zei dat ik onmogelijk gitarist kon worden”, vertelde frontman Keith Xander onlangs aan Lust For Life. Gitaar leren spelen terwijl je geboren bent met slechts één hand lijkt ook een onmogelijke opgave, maar het lukte de Brit toch. Met aan zijn rechterarm een haak waar een plectrum aan vastzit wist de zanger/gitarist de kunstjes behoorlijk goed onder de knie te krijgen. Inmiddels mogen hij en zijn medepiraten onder anderen Joe Satriani en Joe Bonamassa tot hun bewonderaars rekenen!

Black Star Riders (zaterdag 12.45-13.45 uur)
Vermoedelijk vertellen we veel van onze lezers hier niets nieuws, maar Black Star Riders is ontstaan uit het legendarische Thin Lizzy. Eind 2012 besloten gitarist Scott Gorham en zijn collega’s uit respect voor Phil Lynott de naam te veranderen en inmiddels zijn we al weer drie geweldige albums verder – waaronder het recente Heavy Fire. Lust For Life schreef over die plaat: “Dit is ongeveer hoe Thin Lizzy anno 2017 zou moeten klinken.” Dat geldt uiteraard ook voor de wervelende liveshows.

Laurence Jones (zaterdag 13.45-14.45 uur)
Niemand minder dan Johnny Winter noemde deze jonge Brit een grote belofte voor de toekomst. De Texaanse blueslegende nam hem zelfs mee op tour. “Die ervaring heeft mijn leven voorgoed veranderd”, aldus Jones in een recent interview met Lust For Life. De zanger/gitarist won twee keer op rij de prijs voor ‘Young Artist Of The Year’ tijdens uitreikingen van de British Blues Awards. Bluesveteraan Walter Trout is fan: “Een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie”, jubelde hij. Met diezelfde Guy stond Jones overigens onlangs nog op het podium tijdens het Holland International Blues Festival!

The Black Sorrows (zaterdag 15.45-16.45 uur)
Deze al bijna 35 jaar actieve bluesrockband is niet bepaald onbekend, maar aangezien Joe Camilleri en kornuiten vooral in eigen land hits scoorden (o.a. Chained To The Wheel en Harley + Rose), brengen we The Black Sorrows hier voor de zekerheid nog even onder de aandacht. De groep maakt een heerlijke mix van rock, blues, soul en gospel met vleugjes van jazz en country, en ontwikkelde zich de afgelopen decennia tot een waanzinnige live-act die zeker tijdens festivals goed uit de verf komt.

Delv!s (zaterdag 17.45-18.45 uur)
Delv!s (echte naam: Niels Delvaux) is geboren op het Belgische platteland in het slaperige stadje Landen en kwam voor het eerst in aanraking met blues door zijn liefde voor comics. Als kind was hij eraan verslingerd en op een dag kocht hij een stripboek waar een cd bij ingesloten zat, met muziek van onder meer B.B King. De blues veranderde Niels’ leven, maar zijn werk omvat meer genres, waaronder gospel, elektronica en jazz.

The Magpie Salute (zaterdag 22.00-23.00 uur)
The Magpie Salute is misschien een nieuwe naam, maar de band bestaat zeker niet uit onbekenden. Het tienkoppige gezelschap wordt namelijk geleid door niemand minder dan Rich Robinson, die we kennen van het succesvolle The Black Crowes. “Ik was er weer aan toe om deel uit te maken van een groter geheel”, vertelde de gitarist onlangs aan Lust For Life. Samen met o.a. zanger John Hogg en enkele andere oud-Crowes richtte hij dus The Magpie Salute op, waarmee hij swingende, catchy rock & roll maakt.

The Sore Losers (zondag 11.00-11.45 uur)
Deze heren uit België laten met hun onvervalste rock & roll horen dat ze goed naar de helden van weleer geluisterd hebben. De titel van het nieuwste album Skydogs verraadt dat al, want daarmee verwijzen ze natuurlijk naar de bijnaam van de legendarische Duane Allman. Met verder invloeden van o.a. The Stooges en de Stones is The Sore Losers de ideale band om je op de Bospop-zondag goed wakker te schudden!

Mr. Sipp (zondag 11.45-12.45 uur)
Na de stevige rock & roll van The Sore Losers kun je op zondag in de tentstage terecht voor een portie pure blues. Castro Coleman, alias Mr. Sipp, kwam in 2014 als grote winnaar uit de bus tijdens The International Blues Challenge. De in McComb, Mississippi geboren muzikant, die al op zijn zesde begon met gitaarspelen, reist af naar Weert om te bewijzen dat hij de enige echte ‘Mississippi Blues Child’ is!

The Lachy Doley Group (zondag 13.45-14.45 uur)
Als voormalig lid van Deep Purple weet Glenn Hughes natuurlijk wel een goede toetsenist te herkennen en we geloven hem dan ook op zijn woord als hij Lachy Doley ‘the greatest living keyboard player in the world today’ noemt. Ook onder anderen Steve Vai en Joe Bonamassa stonden te popelen om met deze virtuoos samen te werken. Nadat hij vorig jaar al indruk maakte op Hughes’ soloplaat Resonate komt Doley nu met zijn eigen band naar Bospop om je omver te blazen met zijn waanzinnige orgelspel.

Foto Laurence Jones op het Holland International Blues Festival 2017: Joke Schot

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.