Tipplaten Lust For Life 060

Getipt LFL060

Lust For Life 060 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

 

Paul Gersen
John Coffey
A House For Thee (ep)
Hoe weet John Coffey zaal na zaal in een waar slachtveld te veranderen? Daarvoor moet je de branie hebben van een enthousiast jong bandje, uitmuntende muzikanten in je groep hebben en bovenal beschikken over ijzersterke songs. A House For Thee is misschien slechts een ep’tje, maar laat wel horen dat de band alsmaar progressie boekt op vrijwel elk gebied. Waar dit gaat eindigen? Geen idee, maar hopelijk duurt het nog héél lang.
Tiptrack: Needles

 

Martin Cuppens
PJ Harvey
The Hope Six Demolition Project
PJ Harvey heeft nog nooit een slechte plaat afgeleverd, maar zelfs in dat imposante oeuvre is deze negende studioplaat een topper. Rijker gearrangeerd, bombastischer en vooral afwisselender dan de veelgeroemde voorganger Let England Shake (2011): PJ maakt nog steeds stappen voorwaarts.
Tiptrack: A Line In The Sand

 

Tjerk Lammers
Jeff Healey
Heal My Soul
Blues met een grote B in twaalf puike songs die klinken alsof ze gisteren opgenomen zijn, van een supertalent dat ons al in 2008 ontviel. Een postuum album van een bluesrocker in de kracht van zijn leven, da’s toch een leuke verrassing.
Tiptrack: Put The Shoe On The Other Foot

 

Jelle Jansen
Face To Face
Protection
Na het slecht ontvangen Three Chords And A Half Truth uit 2013 keert Face To Face met Protection weer enigszins terug naar diens melodieuze punksound van halverwege de jaren negentig. Gelukkig maar, want uiteindelijk is dat toch waar de Californiërs in uitblinken. Knappe comeback voor deze veteranen.
Tiptrack: Fourteen Fifty-Nine

 

Dominique van der Geld
Santana
Santana IV
De eerste vier Santana/albums zijn nooit meer overtroffen door ome Carlos en zijn vaak wisselende medemuzikanten. Een reünie van bandleden uit die tijd had dan ook veel eerder moeten gebeuren, maar gelukkig weten de heren op Santana IV de magistraal sensuele sound van weleer gewoon weer op te roepen. Enkele skiptracks, maar het leeuwendeel is indrukwekkend.
Tiptrack: Sueños

 

Patrick Lamberts
Haken
Affinity

Een van de beste progressieve metalplaten van deze eeuw. Geen onnodig gepriegel, maar knap geschapen songs die sfeer ademen en bol staan van de interessante sounds. Veelzijdig, vernieuwend en vol eer voor progressieve acts uit het verleden.
Tiptrack: 1985

 

Sven Bersee
King Gizzard And The Lizard Wizard
Nonagon Infinity
In Down-Under lijkt tegenwoordig elke dag wel een nieuw psychedelisch bandje op te staan. Het is dus een kwestie van dit soort krenten uit de Australische pap pikken en King Gizzard And The Lizard Wizard is er beslist zo eentje. Op dit vierde album in anderhalf jaar tijd komt de gekte van Stu Mackenzie en co. zwaar ronkend tot bloei.
Tiptrack: Mr. Beat

 

Jolien Eijsink
M83
Junk
Laat je niet misleiden door de albumtitel: dit zevende album van M83 is allesbehalve troep. Je luistert naar de fantasiewereld van Anthony Gonzalez, vol spacey invloeden van televisieprogramma’s uit de jaren zeventig, terwijl je al koprollend de ruimte onderzoekt. Zelfs de puur instrumentale nummers vertellen een bijzonder verhaal.
Tiptrack: Road Blaster

 

Robert Haagsma
Alex Harvey
The Last Of The Teenage Idols

The Last Of The Teenage Idols is een box volgens het boekje. Het bevat al het essentiële werk van deze Schotse zanger, aangevuld met opnames uit zijn jonge jaren en handenvol b-kantjes, livetracks en nooit eerder verschenen songs, voor een volledig beeld van een muzikant die geen hokjes kende. Soul, rock, blues en jazz – hij hield er allemaal even hartstochtelijk van.
Tiptrack: The Faith Healer

 

Harry de Jong
The Cactus Blossoms
You’re Dreaming
Een geweldige aanwinst voor de countrymuziek, deze Cactus Blossoms. Jack Torrey en Page Burkum laten de hoogtijdagen van de zingende-broers-stroming in dit genre herleven. Hun liedjes halen met gemak hetzelfde niveau als het beste van The Everly Brothers en The Louvin Brothers.
Tiptrack: Adios Maria

 

Bas Springer
Diverse Artiesten
Every Song Has Its End

Niet eerder klonk Malinese muziek zo puur als op deze sublieme compilatie. Deze veldopnames bevatten knoestige woestijnblues, hypnotiserende vocalen van woestijnnomaden, pulserende klanken uit een elandenhoorn en oerblues à la Taj Mahal. De bijgevoegde dvd is mogelijk nog fascinerender.
Tiptrack: Group Ekanzam – Le Souvenir

 

Thomas Spiekerman
Donovan Woods
Hard Settle, Ain’t Troubled
Wie graag luistert naar singer-songwriters als Noah Gundersen en Joshua Radin kan het werk van de uit Canada afkomstige Donovan Woods blind aanschaffen. Deze man maakt sfeervol gearrangeerde, gevoelige folksongs met een rauw countryrandje. Een uitstekende zanger en verhalenverteller.
Tiptrack: On The Nights You Stay Home

 

Peter Bruyn
Colin Stetson
Sorrow: A Reimagining Of Gorecki’s 3rd Symphony
Ja, dit is een klassiek stuk. Maar wel zodanig gearrangeerd door de saxofonist die naam maakte met zijn werk voor Arcade Fire, Bon Iver en een serie spectaculaire soloplaten, dat het lijkt alsof hij Godspeed You! Black Emperor aan het werk heeft gezet.
Tiptrack: III

 

Chris van Oostrom
Ray LaMontagne
Ouroboros
Aangezien ik een aan zekerheid grenzend vermoeden had dat de hoofdredactie mij aan de jaspanden zou hebben getrokken als ik voor de derde maand op rij de laatste van Suede had getipt, moest ik op zoek naar iets anders. Gelukkig is ook dit zesde album van LaMontagne van een zeldzame schoonheid, dankzij de droge en tegelijk bijzonder ruimtelijke productie van My Morning Jacket-roerganger Jim James, de opnieuw geweldige songs en LaMontagne’s ijlste vocalen ooit.
Tiptrack: In My Own Way

 

Esmee de Gooyer
Ry X
Dawn
Deze Australiër maakte eerder al naam als deel van Howling en The Acid, maar liet met zijn ep Berlin zien dat hij ook in zijn eentje heel wat in zijn mars heeft. Dawn is daar het absolute bewijs van. Ry X heeft het bijzondere talent om elektronische muziek te maken die je emotioneel raakt en je tegelijkertijd uitnodigt tot dansen. Plus, de man heeft een adembenemende stem.
Tiptrack: Howling

 

René van Duijnhoven
Bad Acid
Revelations Of The Third Eye
De bandnaam en titel laten niets aan duidelijkheid te wensen over: Bad Acid maakt psychedelische, zeer spacey jarenzeventigrock – en heeft bovendien een fantastische zangeres in de gelederen. Fans van Purson, Blues Pills, Windhand, Royal Thunder, Spiders en Jess And The Ancient Ones hebben er een nieuwe favoriete band bij!
Tiptrack: Revelations Of The Third Eye

 

Caya Forman
Indian Askin
Sea Of Ethanol
Indian Askins debuutalbum is voorzien van een gezonde dosis humor, extreem catchy refreintjes en een scala aan drugsverwijzingen. De Amsterdamse band maakt ‘nupunk’, wat geen punk is, maar muziek met een punkmentaltiteit. Een beetje een misleidende term, maar wat klinkt het héérlijk.
Tiptrack: Really Wanna Tell You

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.